معرفی اورژانس پیش بیمارستانی
امروزه در سیستم EMS پیشرفته مراقبت از بیمار از صحنه حادثه اغاز می گردد و EMS بخشی از یک سیستم زنجیره ای در امر مراقبت از بیمار است که از زمان وقوع حادثه یا بیماری تا بازتوانی و مرخصی بیمار ادامه می یابد .
وقتی فردی دچار بیماری یا حادثه می شود به آسانی از طریق تلفن به EMS دسترسی دارد و نیاز او به سرعت پاسخ داده شده و از مراقبتهای اورژانس با کیفیت بالا توسط افراد حرفه ای آموزش دیده برخوردار خواهند شد .
اقدامات پیش بیمارستانی در کاهش مرگ و میر بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است.
امروزه سیستم EMS از یک سیستم که صرفاً کار بلند کردن و رساندن بیمار به بیمارستان را انجام می داده است تبدیل به سیستمی شده است که در صحنه حادثه و در مسیر حرکت به سمت بیمارستان مراقبتهای اورژانسی حیاتی به بیمار ارائه می دهد .
شیوه استفاده از سیستم EMS تلفن 115 می باشد .
تکنسینهای اورژانس باید با احتیاط رانندگی نموده و برای جلوگیری از تصادفات جوانب احتیاط را رعایت کنند .
باید خود را از نواحی پر ترافیک ، نشت مواد سوختنی ، اتش سوزی ، خروج مواد شیمیایی ، وجود اشعه و .. دور نمایند وارد صحنه های شلوغ و بی ثبات مانند صحنه جنایت ، گروگانگیری و آشوب نشوند مگر اینکه تحت کنترل پلیس باشد .
تکنسین اورژانس :
معمولاً مرد و دارای مدرک کارشناس پرستاری ، کاردان هوشبری ، کاردان فوریتهای پزشکی یا بهیار می باشد که شرکت و قبولی در آزمونهای ورودی و گذراندن دوره آموزشی لازم در پایگاههای اورژانس مشغول بکار می گردد .
امدادگر :
دارای مدرک دیپلم یا بالاتر بوده که پس از شرکت و قبولی در آزمونهای ورودی و گذراندن آموزش لازم در پایگاههای اورژانس مشغول بکار می گردد .
اپراتور:
معمولاً زن و دارای مدرک کارشناسی پرستاری می باشد که پس از شرکت در ازمون مشغول به کار می شوند .
در صورت بروز حادثه یا بیماری در دو وضعیت زیر می توان از خدمات اورژانس 115 استفاده نمود :
1-در صورت عدم دسترسی سریع به خدمات درمانی ممکن است حیات بیمار تهدید شده یا دچار عوارض غیر قابل جبران گردد مانند بیماریهای قلب و عروق ، مشکلات مغزی حاد ، خونریزی ها ، مشکلات تنفسی ، مسمویتها و ...
2-انتقال بیمار نیاز به شیوه خاصی دارد مانند استفاده از تجهیزات خاص جهت ثابت سازی اندامهای آسیب دیده بیمار مانند و ضربه ها بخصوص شکستگی ها .