http://115simoorgh.ParsiBlog.com
مجله دانستنیهای فوریتهای پزشکی سیمرغ
| ||
همه چیز در مورد ارتفاع زدگی آشنایی با کمکهای اولیه و فوریتهای پزشکی
همه ما از منظره عظیم و فوقالعادهای که از یک قله مرتفع دیده میشود لذت میبریم ولی خطراتی در رفتن به ارتفاعات وجود دارد و دانستن این خطرات بسیار مهم است. هیچ عامل خاصی اعم از سن، جنس یا شرایط فیزیولوژیک لازمه مستعد بودن فرد به بیماری ارتفاع نیست.
بعضی افراد مبتلا میشوند و برخی نمیشوند و برخی برای ابتلا به این بیماری مستعدترند. بیشتر افراد میتوانند تا ارتفاع2500 متری با حداقل تأثیر بالا بروند. اگر قبلاً به ارتفاعات نرفتهاید باید محتاط باشید. اگر قبل از این به آن ارتفاع رفتهاید و مشکلی نداشتهاید به احتمال زیاد بدون هیچ مشکلی میتوانید دوباره به همان ارتفاع برگردید. چرا که شما به خوبی با شرایط وفق پیدا کرده اید.
در سطح دریا غلظت اکسیژن در حدود 21% است و فشار بارومتری بهطور میانگین 760 میلیمتر جیوه است. با زیاد شدن ارتفاع، غلظت در همان حد باقی میماند ولی تعداد مولکولهای اکسیژن در هر تنفس کاهش مییابد. در ارتفاع 3500 متری فشار بارومتری تنها 483 میلیمتر جیوه است. یعنی تقریباً 40% کاهش در مولکولهای اکسیژن موجود در هر تنفس. جهت اکسیژن رسانی مناسب به بدن سرعت تنفس شما (حتی در هنگام استراحت) باید افزایش یابد. این تهویه اضافی محتوای اکسیژن خون را بالا میبرد ولی نه در حد غلظت اکسیژن در سطح دریا.
اگر امکان آن هست، راهپیمایی را از ارتفاع کمتر از 3000 متری شروع کنید و بالا بروید. . در 24 ساعت اول از تلاش بیش از حد یا حرکت به سمت ارتفاعات بیشتر خودداری کنید. اگر به ارتفاعات بیش از 3000 متری میروید، در هر روز تنها 300 متر ارتفاع خود را افزایش دهید و در ازای هر1000 متر بالا رفتن یک روز استراحت کنید. به ارتفاع بالاتر برویدو در ارتفاع کمتر بخوابید. این روش بسیار زیاد توسط کوهنوردها استفاده میشود. شما میتوانید در یک روز بیش از300 متر بالا بروید و برای خواب به ارتفاعات پائینتر برمیگردید. اگر علایم خفیف بیماری ارتفاع را دارید، بالاتر نروید تا زمانی که علایم کاهش یابد. ( بالا نروید قبل از اینکه علایم پایین بیاید.) اگر علایم افزایش یافت، پایین، پایین و پایینتر بروید. به خاطر داشته باشید که افراد مختلف با سرعتهای متفاوت به محیط عادت میکنند. قبل از اینکه به بالاتر صعود کنید از اینکه همه افراد گروه به محیط عادت کردهاند اطمینان حاصل کنید. دیاموکس (استازولامید): به شما اجازه میدهد تا سریعتر تنفس کنید. پس اکسیژن بیشتری را متابولیزه میکنید درنتیجه علایم که به علت اکسیژنرسانی ضعیف ایجاد شده به حداقل میرسد. این مورد بخصوص در شب که فعالیت تنفسی کاهش دارد مفید میباشد. از آنجا که برای تأثیرگذاری دیاموکس وقت لازم است توصیه میشود که 24 ساعت قبل از رفتن به ارتفاع مصرف شود و حداقل برای 5 روز در ارتفاعات بالاتر مصرف ادامه یابد.دوز پیشنهادی داروی مصرفی 250 میلی گرم هر 8 ساعت می باشد. اثرات جانبی ممکن عبارت از سوزش و مورمور لبها و نوک انگشتان ودفع ادرار بیشتر باشد. این اثرات جانبی احتمالاً در روزهای بعدی کاهش مییابند. اثرات جانبی با قطع دارو،از بین میروند. جهت راهنمایی با پزشک خود تماس بگیرید. از آنجا که دیاموکس یک سولفانامید است، افرادی که به سولفانامیدها حساسیت دارند نباید از دیاموکس استفاده کنند. [ دوشنبه 93/12/4 ] [ 12:51 صبح ] [ جمال رضایی اوریمی ]
[ نظرات () ]
|
| |
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |